Trekking Montsec us invita a conèixer la Serra del Montsec, situada al Pre-pirineu Lleidatà.

La serra del Montsec s’estén d’est a oest, des del Port de Comiols fins a prop de Benavarri, formant una gran muralla de mes de 40 Km. de llarg, de parets de roca calcaria i preciosos paisatges.

La seva gran riquesa geològica, botànica, faunística i paleontològica ho converteix en espai Natural Protegit, Xarxa Natura 2000: Zones Especials de Protecció per a les Aus (ZEPA), també forma part de la Geozona de la Unesco gracies a la seva geologia, i es zona startlight degut a la foscor i qualitat del cel.

L’orientació de la serra és la causa de les diferències ambientals que hi ha entres els vessants nord i sud : trobant-se al nord, una vegetació mes eurosiberiana, i al sud molt més mediterrània.

La serra del Montsec esta dividida en dos punts, on els rius noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana creant dos magnífics engorjats ( Congost de Terradets i Montrebei ), dividint la serra en tres imponents sectors : Montsec d’estall, Montsec de Rúbies i el Montsec d’Ares, on trobem el punt mes alt amb 1676 metres.

Gràcies al seu clima i la baixa pluviositat, la serra del Montsec ens permet realitzar activitats durant tot l’any.

Tenim un gran ventall de rutes per tota la serra del Montsec. Les nostres rutes recorren antics camins plens d’història, visitarem castells i hermitas romàniques, vies romanes, antics pobles abandonats, boscos encantadors, grans valls, imponents parets de mes de 500 metres…